30 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialRisipă suspectă pe moșia baronului roșu Marian Oprișan. 100.000 € s-au cheltuit...

Risipă suspectă pe moșia baronului roșu Marian Oprișan. 100.000 € s-au cheltuit la Milcov, dintr-o sorbire, la marcarea celor 158 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească | DEZVĂLUIRI

La Iași, două zile de aniversare a Micii Uniri au costat 100.000 lei. La Focșani, pentru două ore de manifestări artistice și un dineu s-a cheltuit din bugetul public de patru ori mai mult.

Consiliul Jude­țean (CJ) Vrancea a scos la licitație, în decembrie 2016, organizarea evenimentului din ziua de 24 ianuarie, când s-a sărbătorit la Focșani Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestările ce au avut loc în Piața Unirii din Focșani, între orele 16.00 și 19.00, au avut ca invitați, în mare, aceleași vedete chemate și în anii trecuți, precum Vlad Miriță, Felicia Filip, Ioan Isaiu, Sebastian Stan, Alexandru Bindea, Vlad Rădescu, Ion Haiduc, Bogdan Jianu, Aureliu Surulescu, Ion Dichiseanu, Veta Biriș.

Pentru acest lucru, firma organizatoare care a îndeplinit cerințele impuse de instituția finanțatoare a încasat circa 100.000 euro, mai precis 441.000 lei. În acest cost a intrat și un dineu oficial la care au participat circa 300 de persoane. Societatea evenimentului a asigurat și transportul din teritoriu, dus-întors, pentru 2.000 de participanţi. Costurile au fost un pic mai ridicate, întrucât și Primăria Focșani a alocat de la buget, pentru același eveniment, încă 36.000 lei.

„Noi suntem români“

La Iași, programul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor a cuprins două zile. În 23 ianuarie, au debutat cu două vernisaje expoziționale, lansare de albume aniversare, seminarii, dar și un „Concert al Românilor de pretutindeni“ susținut la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“.

Manifestările dedicate evenimentului au continuat și pe 24 ianuarie, în Piața Unirii din Iași, cu participarea în concert, sub genericul „Noi suntem români“, a artiştilor Daniela Condurache, Ion Paladi, Petrică Mâţu Stoian, Cristian Pomohaci, Ştefan Pintilie, Nina Cu­ciuc, Nicuşor Iordan, Niculina Stoican şi Gheorghe Turda.

Aici organizatorul evenimentelor, respectiv Primăria Municipiului Iași, a acordat manifestărilor numai 100.000 lei, ceea ce pare a însemna că Focșaniul este mai scump ca Iașiul de patru ori.

Cele mai citite

Europol anunță o acțiune la scară globală împotriva propagandei teroriste online

Organizația europeană Europol anunță derularea cu succes a unei campanii "la scară globală" împotriva propagandei teroriste online. Campania a inclus două "acțiuni majore" care s-au...

Cifoza și hernia de disc – care sunt cele mai frecvente simptome și cum pot fi tratate?

Hernia de disc și cifoza sunt afecțiuni comune în rândul tuturor categoriilor de persoane, de la adolescenți și până la persoane vârstnice. Sunt afecțiuni...

Despre aleșii non-politici și non – UE

Mulți au deplâns comasarea alegerilor plecând de la ideea că tematica europeană va cădea în plan secundar și practic alegerile pentru europarlamentare vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă