21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportȘeful Comisiei de control a SRI, despre proteste: Vi se pare că...

Șeful Comisiei de control a SRI, despre proteste: Vi se pare că nu există o manipulare, în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa?

Președintele Comisiei de control a SRI, Adrian Țuțuianu, cosideră că protestele din ultimele nouă zile sunt manipulate. În opinia sa, 85% dintre protestatari nu au citit Ordonanța 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, abrogată duminică.

După audierile din Comisia pentru controlul SRI, Adrian Țuțuianu a fost întrebat sunt manipulate protestele, context în care a răspuns afirmativ. 

„Evident că sunt manipulate. Problema sau întrebarea ar fi cine le manipulează. Cred că ăsta e răspunsul. S-au discutat foarte multe lucruri în comisie, eu v-am oferit informaţia care poate fi adusă public”, a spus șeful Comisiei pentru control a SRI, care a subliniat că este „o concluzie personală”.

Ţuţuianu a precizat că, în cadrul dezbaterii s-a discutat şi despre protestele de la Palatul Cotroceni. „S-a discutat şi despre protestele de la Cotroceni, în contextul general al protestelor din ţară”, a afirmat el.

Întrebat dacă sunt manipulate şi acestea, Ţuţuianu a revenit la protestele din Piaţa Victoriei. „Dumneavoastră vi se pare că nu există o manipulare în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa? Dacă vrem să discutăm serios, că văd că dacă dau răspunsuri un pic mai oficiale nu le înţelegeţi foarte bine”, a mai spus el, afirmând că are informațiile „din ce scrie presa”.


Ministrul de Interne și directorul Serviciului Român de Informații, audiați în Comisia de control a SRI privind tentativa de deturnare a protestelor. Țuțuianu: Protocoalele SRI-Ministerul de Interne trebuie îmbunătățite, pentru a da mai multă consistență activității instituțiilor


 

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

ANPC, amenzi de 4 milioane de lei pentru comercianții de fructe și legume

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă