13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy consideră "infame" declaraţiile fostului premier libian

Nicolas Sarkozy consideră “infame” declaraţiile fostului premier libian

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, consideră “infame” acuzaţiile fostului premier libian Al-Baghdadi al-Mahmudi privind finanţarea campaniei sale electorale din 2007, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a comunicat ieri că documentul este un fals, traducătorul lui Muammar Kadhafi a spus că este un fals, destinatarul faimosului virament a declarat că este un fals”, a spus Sarkozy.

“Acuzaţiile domnului Al-Baghdadi al-Mahmudi sunt infame; este grotesc”, a adăugat preşedintele Franţei.

Fostul premier libian Al-Baghdadi al-Mahmoudi, încarcerat în Tunisia, a declarat că fostul regim condus de Muammar Kadhafi a finanţat campania din 2007 a candidatului Nicolas Sarkozy.

Site-ul francez de ştiri Mediapart a publicat sâmbătă un document atribuit unui fost demnitar libian afirmând că Tripoli a acceptat să finanţeze cu suma de “50 de milioane de euro” precedenta campanie a lui Nicolas Sarkozy.

Sarkozy a anunţat luni că va depune plângere împotriva Mediapart pentru publicarea acestei note, pe care a calificat-o drept “falsă”.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă