12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy consideră "infame" declaraţiile fostului premier libian

Nicolas Sarkozy consideră “infame” declaraţiile fostului premier libian

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, consideră “infame” acuzaţiile fostului premier libian Al-Baghdadi al-Mahmudi privind finanţarea campaniei sale electorale din 2007, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a comunicat ieri că documentul este un fals, traducătorul lui Muammar Kadhafi a spus că este un fals, destinatarul faimosului virament a declarat că este un fals”, a spus Sarkozy.

“Acuzaţiile domnului Al-Baghdadi al-Mahmudi sunt infame; este grotesc”, a adăugat preşedintele Franţei.

Fostul premier libian Al-Baghdadi al-Mahmoudi, încarcerat în Tunisia, a declarat că fostul regim condus de Muammar Kadhafi a finanţat campania din 2007 a candidatului Nicolas Sarkozy.

Site-ul francez de ştiri Mediapart a publicat sâmbătă un document atribuit unui fost demnitar libian afirmând că Tripoli a acceptat să finanţeze cu suma de “50 de milioane de euro” precedenta campanie a lui Nicolas Sarkozy.

Sarkozy a anunţat luni că va depune plângere împotriva Mediapart pentru publicarea acestei note, pe care a calificat-o drept “falsă”.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă