16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFranco Foda: „România este o echipă puternică”

Franco Foda: „România este o echipă puternică”

Franco Foda, actualul tehnician al naționalei de fotbal din Austria, a declarat că selecţionata României este o formaţia puternică. „România este o echipă puternică şi pune accentul pe un joc combinativ”, au fost cuvintele acestuia.

Foda a făcut o analiză și a celorlalte adversare și crede că totul se va decide în ultima etapă. „Este o grupă foarte echilibrată, fapt arătat şi de locurile din clasamentul mondial FIFA. Cu toate acestea, desigur, vom face tot ce putem pentru a obţine primul loc, însă cred că totul se va juca până în ultimul meci. Norvegia este o echipă foarte atletică şi care joacă foarte mult pe a doua minge şi poate fi foarte periculoasă. Am întâlni în trecut Irlanda de Nord, care a jucat foarte bine în ultima vreme”, a mai comentat Foda.

În cadrul tragerii la sorți de la Amsterdam, selecţionata României a fost repartizată alături de Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord, în Grupa 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor, ediţia 2020-2021.

România şi Austria s-au înfruntat de opt ori, ultima oară în 2012, într-un meci amical încheiat la egalitate, 0-0. Tricolorii au o singură victorie, alte cinci partide s-au încheiat la egalitate, în timp ce Austria s-a impus de două ori, golaverajul fiind de 9-9.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă