11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Președintele Donald Trump l-a îmbrâncit pe premierul din Muntenegru pentru a...

VIDEO. Președintele Donald Trump l-a îmbrâncit pe premierul din Muntenegru pentru a se așeza în centrul pozei oficiale de la summit-ul NATO

Președintele SUA, Donald Trump, l-a îmbrâncit pe premierul Muntenegrului, Duško Marković, joi seară, la summitul NATO de la Bruxelles, transmit agențiile internaționale de presă.

Trump a făcut acest gest în timp ce liderii statelor NATO mergeau să-și ocupe pozițiile pentru se realiza o fotografie de grup. După ce l-a împins pe premierul Duško Marković, Trump a reușit să treacă înaintea acestuia și să ocupe un loc chiar lângă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Surse neoficiale susțin că, în momentul în care Trump l-a îmbrâncit pe Duško Marković, liderul Casei Albe i-ar fi și spus acestuia cuvântul "Move!" (cu sensul "Dă-te la o parte!").

În înregistrarea video se vede cum Trump vine din spatele lui Markovic și îl dă la o parte, apoi trece în față, ]și aranjează costumul și se așează pentru fotografia de grup lângă secretarul general al NATO.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, întrebat de ziariști despre acest incident, a răspuns că nu a văzut imaginile, dar că, probabil, președintele american a dorit doar să se îndrepte spre locul care îi era atribuit.

Muntenegru urmează să devină, în luna iunie, cel de-al 29-lea stat membru al Alianței Nord-Atlantice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă