22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialClujul are centură de ocolire

Clujul are centură de ocolire

Premierul Emil Boc a inaugurat centura ocolitoare a Clujului, de pe traseul Bulevardul Muncii – Apahida. “De astăzi înainte, Clujul mai scapă de o povară a traficului greu sau cu alte cuvinte ne îndreptăm spre eliminarea definitivă a coşmarului traficului greu din Cluj.

Prin darea în folosinţă a acestui tronson din centura de ocolire a Clujului, cetăţenii care locuiesc de exemplu în Someşeni pot să fie siguri că nu mai au necazurile cu traficul greu şi de aici înainte pot să doarmă liniştiţi”, a spus Boc. Estimarea autorităţilor este că pe această centură rutieră vor trece în fiecare zi între 7.000 şi 9.000 de maşini.

Centura Bulevardul Muncii – Apahida a fost inaugurată azi de premierul Emil Boc. Ea are o lungime de 5,4 kilometri şi a costat şase milioane de euro. Lucrările la centură au început în anul 2006. În momentul în care Emil Boc a demisionat din postul de primar pentru a deveni şef al Guvernului, erau deja asfaltaţi 1,6 kilometri. Aceasta este prima centură rutieră finalizată în jurul oraşului Cluj-Napoca.

“Mai există de finalizat, până în toamna acestui an, celălalt tronson al centurii – Vâlcele-Apahida, care va marca scoaterea definitivă a traficului greu din acest oraş, şi un obiectiv pe care Guvernul îl care în municipiu pentru a le reda clujenilor liniştea pe care o merită”, a adăugat premierul.

Autorităţile promit încă o centură

Structurile Ministerului Transporturilor vor finaliza, până în această toamnă, studiul de fezabilitate pentru o nouă şosea, care va uni centura rutieră Vâlcele – Apahida cu Autostrada Transilvania. Declaraţia a fost făcută, pentru www.clujtoday.ro, de către directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ion Pantelimon.

El a afirmat că noua şosea va pleca din Vâlcele, acolo unde se va conecta cu centura Vâlcele – Apahida şi cu şoseaua europeană E 60, şi se va sfârşi în Ciurila, acolo unde va fi amenajat un nod rutier cu Autostrada Transilvania. Documentaţia tehnică pentru această nouă şosea ar urma să fie finalizată până la începutul lui 2012, în aşa fel încât proiectul să fie scos la licitaţie anul viitor.

Cele mai citite

Olaf Scholz dezaprobă condițiile impuse de Putin pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu...

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Olaf Scholz dezaprobă condițiile impuse de Putin pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă