14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialChristine Lagarde, noua şefă a Fondului Monetar Internaţional

Christine Lagarde, noua şefă a Fondului Monetar Internaţional

Franţuzoaica Christine Lagarde, ministru de Finanţe în cabinetul condus de François Fillon, a fost numită astăzi în funcţia de director general al Fondul Monetar Internaţional (FMI) de către board-ul instituţiei financiare, pentru un mandat de cinci ani începând din 5 iulie, transmite Reuters, citat de Mediafax.

“Board-ul FMI a ales-o astăzi (marţi, n.r.) pe Christine Lagarde ca director general al Fondului şi preşedinte al board-ului director pentru un mandat de cinci ani, începând cu 5 iulie 2011”, se arată într-un comunicat al FMI.

Lagarde şi-a asigurat postul după ce marile state cu economii emergente, China, Brazilia şi Rusia, i-au susţinut candidatura. Statele Unite au anunţat, de asemenea, sprijinul pentru Lagarde înaintea şedinţei de marţi a celor 24 de membri ai board-ului director.

Singurul contracandidat pentru postul de şef al FMI a fost Agustín Carstens, guvernatorul Băncii Centrale a Mexicului.

Postul de director general este vacant de la mijlocul lunii mai, după demisia lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzaţii de viol, respinse de fostul oficial.

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă