21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialCel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor care afectează sudul Thailandei

Cel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor care afectează sudul Thailandei

Inundaţiile care afectează sudul Thailandei de săptămâna trecută s-au soldat cu moartea a 15 persoane, iar 15.000 de persoane sunt blocate pe insule turistice, afirmă oficiali thailandezi, citaţi de Mediafax.

 

Cincisprezece thailandezi au murit în ultimele zile din cauza ploilor torenţiale din acest sezon.

Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în numeroase zone, iar multe şosele şi căi ferate sunt blocate.

“Există aproximativ un milion de persoane afectate, în mai multe provincii. La început, am crezut că inundaţiile vor dura o zi sau două, dar este deja o săptămână”, a declarat vicepremierul Suthep Thaugsuban.

Potrivit preşedintelui Oficiului de Turism, Bannasat Ruangjan, 13.000 de turişti sunt blocaţi pe insula Koh Samui, în Golful Thailandei. Situaţia nu este îngrijorătoare deocamdată, dar, dacă ploile continuă, ar putea exista penurii de alimente sau carburanţi.

Compania Bangkok Airways a reluat miercuri câteva zboruri spre această insulă, după o întrerupere de două zile.

Potrivit Ministerului thailandez de Interne, sute de turişti sunt blocaţi şi pe insulele Koh Tao şi Phangan, precum şi în Similan şi Surin.

În total, în 80 de districte a fost decretată starea de calamitate naturală.

Cele mai citite

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă "salata tradițională cu icre de crap", precizând că acest aliment se află "pe lista produselor cu indicație geografică...

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă