13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Oricine poate propune legi cu ajutorul unui nou site

VIDEO: Oricine poate propune legi cu ajutorul unui nou site

Una dintre cele mai puternice comunităţi juridice din România, avocatnet.ro, a lansat un proiect prin intermediul căruia uşurează traseul unei legi de la idee la propunere în Parlament.

În două luni de la apariţia siteului initiativa-legislativa.ro, două propuneri făcute de simpli cetăţeni, fără cunoştinţe juridice sau experienţă politică, au ajuns mai departe pe masa legislativului.

Este vorba despre propunerea de completare a OUG 50/2010, proiect care a ajuns la Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor sub formă de amendament, şi de propunerea de modificare a Codului Fiscal preluată şi promovată de un politician al opoziţiei.

“Avem pe avocatnet.ro o comunitate de aproximativ un milion de persoane cu iniţiativă şi idei, ceea ce-mi dă speranţe pentru un viitor mai bun”, prezintă Alin Popescu, managerul siteului, baza de la care a fost pornit initiativa-legislativa.ro.

Mai multe informaţii despre cum funcţionează siteul aflaţi din interviul video cu Alin Popescu.

Cele mai citite

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă