32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 540 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră

Peste 540 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră

Epidemia de holeră din Haiti a ucis 544 de persoane, potrivit datelor furnizate luni de Ministerul haitian al Sănătăţii Publice, realatează AFP, citat de Mediafax.

Totodată, 8.000 de persoane au fost spitalizate. Sâmbătă, acelaşi minister anunţase pe site-ul său de Internet 501 morţi şi 7.359 de bolnavi spitalizaţi până la 4 noiembrie.

Un bilanţ precedent, dat publicităţii la 3 noiembrie, anunţa 442 de morţi şi 6.742 de bolnavi spitalizaţi.

Epidemia de holeră afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie. Analizele efectuate de laboratoarele publice americane, date publicităţii rapid de autorităţile haitiene, au dezvăluit că bacteria care provoacă epidemia este similară tulpinelor găsite în Asia.

Autorităţile se tem de o creştere a infecţiilor din cauza inundaţiilor provocate în mai multe regiunii din Haiti de uraganul Tomas. Acesta s-a soldat cu 20 de morţi, 36 de răniţi şi 6.000 de familii de sinistraţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

Regiunea cea mai afectată este departamentul Grand’Anse, din sud-vestul statului, unde sunt şapte morţi şi şapte dispăruţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

857 de case au fost distruse şi 5.000 avariate în acest departament, unde 5.950 de familii sunt sinistrate, a adăugat protecţia civilă haitiană, precizând că 36.000 de persoane au fost evacuate.

 

Cele mai citite

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

Premierul Marcel Ciolacu și prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, vor coordona prima ședință comună de guvern România-Bavaria

Premierul Marcel Cioacu se află, începând de astăzi, într-o vizită oficială de două zile în Landul Bavaria, Germania, în contextul marcării a 25 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă