11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalPlayboy a anunțat că își închide contul de Facebook din cauza scandalului...

Playboy a anunțat că își închide contul de Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica

Anunțul a fost făcut marți seară de Cooper Hefner, fiul fondatorului Hugh Hefner, care a murit anul trecut la vârsta de 91 de ani. Acesta s-a plâns că regulile Facebook legate de conținutul care poate fi postat pe rețeaua de socializare și termenii și condițiile de utilizare a acesteia cenzurează conținutul de natură sexuală.

„Faptul că am aflat despre implicarea în alegerile libere din SUA ne-a confirmat încă o îngrijorare pe care o aveam în legătură cu modul în care datele utilizatorilor sunt folosite – dintre care 25 de milioane sunt și fani Playboy; a devenit clar că trebuie să părăsim platforma”, a spus Cooper Hefner pe Twitter.

După postarea acestui mesaj pe Twitter, pagina principală de Facebook a Playboy nu a mai putut fi accesată. Alte pagini care folosesc numele Playbooy, precum Playboy Fragrances, sunt încă accesibile. Nu este clar dacă Playboy controlează aceste pagini.

Între cei care şi-au anunţat retragerea de pe Facebook în urma scandalului se numără trupa Massive Attack, actorul Will Ferrell, Tesla Motors şi SpaceX.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă