20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialMuncitori unguri in zona industriala Arad

Muncitori unguri in zona industriala Arad

Conducerea unei companii italiene a organizat, ieri, prima selectie de personal in localitatea maghiara Battanya pentru ocuparea unor locuri de munca in zona industriala Turnu-Pecica din judetul Arad.  Viceprimarul orasului Pecica, Petru Antal, a declarat ca firma din Italia are nevoie de 50 de muncitori calificati in domeniul industriei componentelor auto.
"Investitorii italieni nu au mai gasit forta de munca calificata in localitatea Pecica si nici in municipiul Arad, de aceea si-au indreptat atentia spre localitatea maghiara Battanya, aflata la doar 5 kilometri de zona industriala Turnu-Pecica. In localitatea maghiara a existat, in urma cu cativa ani, o unitate a concernului Rolls-Royce si de aceea sunt sperante ca vor gasi 50 de muncitori calificati in domeniul fabricarii componentelor auto", a declarat Petru Antal.
Compania italiana "Sil Met" va demara activitatea de productie in zona industriala Turnu-Pecica la inceputul anului viitor.
Battanya este o localitate situata la 15 kilometri distanta de Pecica. In localitatea maghiara, care are aproximativ 7.000 de locuitori, se inregistreaza una dintre cele mai mari rate a somajului din Ungaria, de 15 la suta. Marea majoritate a populatiei lucreaza in agricultura, care, in acest moment, nu ofera venituri stabile localnicilor. Reprezentantii firmei italiene vor mai organiza inca doua etape de selectie pentru personal in orasul maghiar Battanya.
Proiectul zonei industriale de la Pecica este dezvoltat pe patru componente: incubator de afaceri, finantat de UE, centru de formare profesionala, terminal de TIR-uri si zona industriala propriu zisa. Initiativa de a aduce muncitori maghiari in zona industriala este unica in istoria relatiilor dintre Romania si Ungaria pentru ca nu s-a mai intamplat niciodata ca intr-unul dintre state sa se infiinteze deliberat o zona industriala destinata si muncitorilor din cealalta tara.

Cele mai citite

Cătălin Drulă, atac dur la adresa unor politicieni: “Au dat drumul la hoție”

Cătălin Drulă și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că președintele Klaus Iohannis și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă