24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Un avion cu 103 persoane la bord s-a prăbușit în Mexic...

VIDEO Un avion cu 103 persoane la bord s-a prăbușit în Mexic la scurt timp după decolare

Un avion de pasageri s-a prăbuşit marţi seară la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Guadalupe Victoria din statul mexican Durango. La bord se aflau 99 de pasageri și 4 membri ai echipajului, potrivit unor informații revizuite, relatează Reuters. Guvernatorul statului Durango a declarat presei locale că nimeni nu a fost ucis în accidentul aviatic, însă sunt persoane rănite.

37 au fost spitalizate, iar două sunt în stare critică.

Compania aeriană Aeromexico a confirmat că este vorba de zborul AM2431 de pe ruta Durango – Mexico City. Aeronava prăbușită este un Embraer 190 cu o capacitate de 100 de locuri. Avionul s-a prăbușit la 10 km de Aeroportul Internațional Guadalupe Victoria.

Potrivit presei locale, aeronava s-a prăbușit la 5 minute de la decolare iar pasageri au fost văzuți îndreptându-se către un drum din apropiere pentru a cere ajutor, relatează BBC.

Guvernatorul statului Durango a comunicat că echipele de salvare au intervenit la locul accidentului, declarând unei televiziuni locale că unii martori au auzit “o bubuitură”, iar imediat după aceea avionul a ajuns la sol.

Imagini difuzate de televiziunile locale arată o coloană de fum care se ridică dintr-o zonă aflată în apropierea aeroportului. Un reporter al cotidianului Milenio a declarat că unii pasageri au mers până la o autostradă pentru a căuta ajutor.

În imaginile transmise la televiziune se putea vedea coada avionului, cu logo-ul Aeromexico, pe un câmp cu vegetaţie.

 

Cele mai citite

Doar 80 dintre cele 91 de țări participante au semnat comunicatul final la conferința de pace pentru Ucraina

Doar 80 dintre cele 91 de țări participante au semnat comunicatul final la conferința de pace pentru Ucraina, care s-a desfășurat în Elveția. Conferința a...

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă