13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieReuniune pe tema Strategiei de incluziune a romilor pentru perioada 2021-2027

Reuniune pe tema Strategiei de incluziune a romilor pentru perioada 2021-2027

Comitetul a fost prezidat de către domnul secretar de stat Ioan – Călin Bota, împreună cu domnul președinte al Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu.

Sfarsitul primului paragrafScopul reuniunii a fost prezentarea proiectului Strategiei de incluziune a romilor 2021-2027, versiunea revizuită ca urmare a reuniunilor bilaterale desfășurate în perioada mai – iunie 2020.

La discuție au fost invitate instituțiile responsabile de implementarea măsurilor aferente domeniilor de activitate.

Domnul secretar de stat Ioan – Călin Bota a afirmat și cu acestă ocazie faptul că viitoarea Strategie de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome trebuie să se realizeze printr-o abordare şi o viziune integrată, pe coordonatele coeziunii, în spiritul prețuirii trecutului, valorilor şi tradițiilor rome, precum şi al creării unor baze solide pentru stimularea şi conturarea direcțiilor de acțiune strategică viitoare.

În următorul exercițiu bugetar european, Strategia 2021-2027 este condiție favorizantă tematică, elaborarea SNIR având o importanță deosebită, pregătind raportările ce vor însoți obligatoriu toate solicitările de plată a cheltuielilor către Comisia Europeană, aferente priorităților de investiții incidente acestei condiții favorizante.

În ceea ce privește următoarea perioadă de programare a fondurilor europene, abordarea României în domeniul incluziunii populației vulnerabile de etnie romă reflectă cadrul strategic la nivel european pentru domeniile de politică esențiale, respectiv: educație, sănătate, ocuparea forței de muncă și locuire.

De asemenea, domnul secretar de stat Ioan – Călin Bota a menționat importanța contribuției tuturor actorilor interesați de îmbunătățirea procesului de incluziune a romilor, de eliminare a riscurilor de neîndeplinire a acțiunilor propuse, prin parcurgerea etapelor de analiză a documentului și asumarea acțiunilor specifice fiecărui domeniu de activitate.

După reuniune, documentul va fi suspus procesului de dezbatere publică și ulterior procesului de adoptare prin Hotărâre de Guvern.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Estonia închide un punct de control de la granița cu Rusia pe timpul nopții

De la 1 mai, punctul de control Narva-1 de la granița dintre Estonia și Rusia a încetat să mai funcționeze non-stop. Despre acest lucru...

Rublev îl elimină pe Carlos Alcaraz de la Madrid după două ore de joc

Carlos Alcaraz, tenismanul spaniol care ocupă locul 3 în clasamentul mondial, a suferit o înfrângere în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă