17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalAutoritatea electorală a anulat alegeri, în Rusia

Autoritatea electorală a anulat alegeri, în Rusia

Aparentul câştigător al alegerilor, candidatul din partea Partidului Comunist, Andrei Işcenko, a acuzat o falsificare a voturilor, după ce micul avans pe care îl avea în faţa candidatului partidului Rusia Unită, aflat la putere, a fost inversat în timpul numărării de noapte a voturilor.

Partidul Comunist este al doilea partid ca forţă din Federaţia Rusă, după partidul Rusia Unită pro-Kremlin, susţinut de preşedintele Vladimir Putin. “Recomandăm ca membrii Comisiei Electorale din regiunea Primorie să consideră nule şi nevalide alegerile locale”, a anunţat autoritatea federală într-un comunicat transmis de agenţia de presă rusă Interfax.

“Astăzi este imposibil să se determine cu certitudine în favoarea cui ar fi putut fi acele voturi”, se spune în comunicat, care o citează pe preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova.

Işcenko înregistra un mic avans faţă de contracandidatul său, Andrei Tarasenko, în seara zilei de duminică, după numărarea a 95% din voturi. Însă după aceasta Işcenko aparent a pierdut în timpul nopţii. El a acuzat, într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, că rezultatele voturilor din mai multe zone, inclusiv din capitala regiunii, Vladivostok, au fost falsificate.

Andrei Işcenko a anunţat luni că a intrat în greva foamei, însă a doua zi a postat imagini video care îl arătau cum gătea peşte la foc în aer liber, cu următorul text: “O grevă a foamei este în mod evident imposibilă. Am nevoie de putere”.

Cele mai citite

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...
Ultima oră
Pe aceeași temă