13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiO biografie a trupei Beatles a primit premiul Baillie Gifford

O biografie a trupei Beatles a primit premiul Baillie Gifford

Un amestec de istorie, jurnale, autobiografie, scrisori de la admiratori, interviuri, liste şi topuri, cartea lui Brown spune povestea celebrei trupe, precum şi a celor din imediata lor apropiere. Despre lucrare, juriul a spus că ”reinventează arta biografiei”, informează The Guardian.

Preşedinta juriului, Martha Kearney, a apreciat volumul ca fiind ”o celebrare veselă, neconvenţională, pătrunzătoare a celor de la Beatles, o abordare extrem de originală pe un teritoriu familiar”.

”Este totodată o carte profundă despre succes şi eşec, care a câştigat aprecierea unanimă a juraţilor noştri. Craig Brown a reinventat arta biografiei”, a spus Kearney. ”În întunecimea anului 2020, am descoperit o rază de lumină”, a precizat ea.

”Ideea apariţiei unei noi cărţi despre The Beatles este destul de greu de imaginat întrucât s-a scris atât de mult despre ei -, dar este o carte atât de originală”, a adăugat Kearney. ”Este asemenea unui colaj – a cules extrem de multe detalii fascinante din atât de multe surse şi le-a împletit la un loc pentru a ne oferi o perspectivă nouă despre The Beatles. Este o carte amuzantă, dar de asemenea foarte profundă”.

Brown, autor, jurnalist şi autorul, din 1989, a unei rubrici comice zilnice intitulate ”Private Eye”, a fost recompensat cu 50.000 de lire sterline.

Brown a declarat că scopul său a fost de a ”transmite amuzamentul şi entuziasmul epocii Beatles şi rapiditatea cu care cei patru membri ai trupei s-au schimbat, atât în bine, cât şi în rău”.

”Chiar şi acum mi se pare destul de ciudat că toţi aveau mai puţin de 30 de ani atunci când Beatles s-a destrămat şi că perioada dintre ‘I Want to Hold Your Hand’ şi ‘Why Don’t We Do It in the Road?’ a fost de doar patru ani”, a declarat autorul.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă