23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFemeia in ipostaza de creator si muza

Femeia in ipostaza de creator si muza

Prima editie a festivalului LadyAct a avut loc in Clubul La Scena, la manifestare participand tinere care au demonstrat ca femeia poate fi in egala masura creator si muza. Isabela Manelici, creatoarea evenimentului, a fost cea care le-a adunat pe toate aceste fete la un loc. Am stat de vorba cu unele dintre ele si am aflat cu surprindere ca arta este pentru ele un hobby, in care investesc timp, energie si bani, fiecare avand la baza o profesie care este adevarata sursa financiara, insa nici una nu renunta a se manifesta artistic, pentru ca arta este felul in care isi exprima ele sentimentele.
Amalia Ripea a fost prima ce mi-a acordat un scurt interviu. La baza are Facultatea de Filozofie, iar pasiunea sa este fotografia artistica, pasiune ce a inceput in urma cu doi ani. Fotografiile sale, realizate atat in Bucuresti, cat si la Lyon, dar si prin toata Italia, pun in evidenta omul ce da valoare spatiului. La inceput si-a creat o pagina personala pe un site de Internet dedicat fotografiei (www.badorgood.com), unde isi expune lucrarile de trei ori pe saptamana, alaturi de alti artisti. Este o experienta extraordinara, pentru ca in cadrul site-ului are ocazia sa schimbe impresii cu fotografi profesionisti, care o ajuta enorm in propria perfectionare, care ii sugereaza idei.
Cristina Ciuhan, o alta expozanta cu fotografii artistice, este o tanara din Cluj, ce se pregateste pentru examenul de admitere la Facultatea de Arte Plastice. A activat la cercul de fotografie din cadrul Palatului Copiilor din Cluj si are aceasta pasiune de patru ani. Foloseste atat aparate digitale, cat si cu film. In opinia sa, sa folosesti un aparat digital este foarte comod si ieftin, insa filmul da suflet creatiei, ea regizand de fiecare data pozele pe care le realizeaza. Fotografiile sale au in centru femeia in toate ipostazele, femeia creator, dar si femeia muza.
Ioana Ene are ca pasiune realizarea de obiecte Art Deco, imaginatia jucand un rol esential pentru ea. Desi lucreaza intr-un domeniu foarte concret – finante-banci, avand la baza ASE-ul, care reprezinta o buna sursa financiara, nu este multumita, pentru ca nu considera ca ceea ce face o reprezinta, prin urmare cauta mereu o scapare prin arta, prin idei, care se transpun in frumoase obiecte de decor interior sau exterior. Prietena ei Vlad Gabriela Maria e pasionata de design vestimentar, dar si de design interior, cele doua fiind practic de nedespartit.
O tanara de numai 22 de ani din Constanta, Popa Andreea Florentina, este deja scriitoare, avand si un volum de versuri publicat, ce-i drept din fonduri proprii. Idolul sau este poetul Nichita Stanescu, care i se pare cel mai apropiat de sufletul sau. „Visam o amagire” este cartea sa de poezii, ce exprima sentimentele sale, versuri de dragoste si alte trairi personale, coperta fiind realizata de pictorul Dominic Cerna, care a realizat si picturile din interiorul volumului.
La manifestare au participat si alte personalitati care au dezbatut diverse teme in cadrul mai multor work-shop-uri. In centru s-a situat femeia in diverse ipostaze. S-a pus accent pe combaterea discriminarii de orice fel, etnic, cultural, fiind combatut in special antifeminismul din mass-media.

Cele mai citite

Noul premier britanic Keir Starmer – de la valorile marxiste, la cele capitaliste

Provenit din lumea proletariatului, Keir Starmer se declară om de centru, deși conduce de patru ani Partidul Laburist britanic. Are 61 de ani. Înflăcărat...

Numărul investitorilor români din piața imobiliară din Dubai, în creștere cu 40%, în ultimii trei ani

Dubai, cunoscut pentru cea mai înaltă clădire din lume, dar și pentru construcțiile sale grandioase și cosmopolite, era, până nu de mult, o destinție...

România se pregătește de o nouă minivacanță: câte zile libere urmează?

Românii se vor bucura, în doar câteva săptămâni, de o nouă minivacanță în care se pot relaxa Românii vor avea încă o minivacanță luna viitoare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă