14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăEconomieMatteo Salvini: Nu schimbăm Europa prin provocări

Matteo Salvini: Nu schimbăm Europa prin provocări

“Nu schimbăm Europa prin provocări”, a declarat Salvini la radio, în legătură cu gestul lui Angelo Ciocca, care şi-a scos un pantof şi l-a apăsat pe hârtiile cu notele comisarului european Pierre Moscovici după conferinţa de presă a acestuia privind respingerea proiectului de buget al Italiei.

“Nu vreau să ies din Europa, nu vreau să ies din euro, nu vreau să lovesc în mese cu pantofii, însă lăsaţi-i pe italieni să lucreze”, a adăugat Salvini.

Comisia Europeană a respins marţi proiectul de buget al Italiei, în bună măsură în afara ţintelor europene, o decizie inedită, şi a cerut guvernului coaliţiei populiste să îi prezinte un buget revizuit în trei săptămâni.

După ce a vorbit despre o “lipsă de respect” a lui Ciocca, Moscovici a revenit miercuri dimineaţă în termeni mai duri asupra acestui gest “grotesc”.

“La început zâmbim şi banalizăm pentru că este ridicol, apoi ne obişnuim cu o violenţă simbolică surdă, iar într-o zi ne trezim cu fascismul. Să rămâne vigilenţi! Democraţia este o comoară fragilă”, a scris el pe Twitter.

Cele mai citite

VIDEO. Selly, discurs la un summit NATO. “Trebuie să vă fac încă de la început o mărturisire”

Discursul lui Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly, la NATO Youth Summit, aduce în prim-plan o temă importantă și actuală: dezinformarea și impactul...

Ciolacu a discutat cu Iohannis despre trimiterea unui sistem de rachete Patriot în Ucraina. Decizia se va lua în CSAT

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema relocării unui sistem de rachete Patriot în Ucraina, subliniind că o decizie pe...

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă