16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCurtea de Apel Bucureşti suspendă hotărârea ÎCCJ, privind completele de judecată

Curtea de Apel Bucureşti suspendă hotărârea ÎCCJ, privind completele de judecată

Decizia nu e definitivă, însă instanţa a decis suspendarea hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

Hotărârea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, o nouă tragere la sorţi a Completelor de 5 judecători, a fost suspendată decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis cererea formulată de Liviu Dragnea, prin avocata Flavia Teodosiu, şi a a anulat hotărârea 137 din data de 8 noiembrie 2018. Decizia nu este definitivă, însă până la o soluţie finală, executarea hotărârii este suspendată.

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis şi sesizarea CCR privind tragerea la sorţi a completelor.

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorţi, în 9 noiembrie, noii judecători din completele de 5, schimbând şi componenţa celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea, după ce CCR a decis că există conflict juridic constituţional între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţionează două complete de 5 judecători în materie penală.

Noua componenţă a Completului 1 penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este formată din judecătorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, în situaţii speciale, au fost aleşi şi judecători supleanţi. Aceşta sunt judecătorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera şu Săndel Macavei.

La completul numărul 1 de 5 judecători se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea – apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghiţă – dosarul privind intervenţiile la vârful Poliţiei şi Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – şi cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă