12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul general Laura Kovesi a fost investit in functie

Procurorul general Laura Kovesi a fost investit in functie

Noul procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a fost instalat, ieri, in functie. In prezenta a 30 de procurori, ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a exprimat sustinerea pentru tanarul procuror-sef. “Este un moment al sperantei si al schimbarii. Dorim o evaluare organizatorica si manageriala, pentru o echilibrare si restructurare a acestei institutii. Nu trebuie sa mai intalnim Parchete cu procurori multi, dar cu dosare putine. Va exista o rezistenta la aceste schimbari, insa eu va doresc sa va faceti o echipa formata din oameni de incredere, pentru a vedea un altfel de Parchet General”, a sfatuit-o pe Kovesi ministrul Macovei. Aceasta a mai aratat ca este adepta schimbarilor rapide din cadrul institutiei. “Stam de 16 ani cu un Minister Public nereformat”, a mai completat ministrul Justitiei.
La randul sau, noul procuror general a vorbit despre restructurarile necesare, despre transparenta si eficientizarea institutiei. “Este o zi mare pentru mine si un inceput pentru Ministerul Public. Schimbarile cat mai rapide sunt necesare deoarece Parchetul General este etichetat ca o institutie pasiva. Voi face o evaluare a activitatii desfasurate in cadrul Parchetului, operatiune care va dura cateva saptamani, dupa care voi prezenta concluziile”, a continuat Kovesi.
Un capitol aparte l-a constituit relatiile cu mass-media. Atat ministrul Macovei, cat si noul procuror general Kovesi au promis un dialog real cu presa. “Mass-media va primi informatiile necesare si ne vom insusi criticile obiective. Voi asigura toate informatiile si vom organiza conferinte de presa ori de cate ori va fi nevoie”, a aratat in final Laura Kovesi. Am remarcat absenta de la ceremonia de investire a fostului procuror general Ilie Botos.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă