21.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportHandbalRomânia pierde în fața Braziliei la Trofeul Carpați! Naționala se pregătește de...

România pierde în fața Braziliei la Trofeul Carpați! Naționala se pregătește de Campionatul European

Naționala feminină de handbal a României a încheiat Trofeul Carpați cu o înfrângere în fața Braziliei, scor 31-34, în ultimul meci înainte de debutul la Campionatul European.

Meciul împotriva Braziliei a fost unul disputat, în special în prima repriză. Elevele lui Florentin Pera au avut un început promițător, conducând cu 4-2, apoi cu 11-9 și 14-12, dând speranțe publicului pentru un rezultat pozitiv. Totuși, braziliencele au reușit să înscrie patru goluri consecutive înainte de pauză, intrând în avantaj la vestiare cu scorul de 18-17.

Eșecul cu Brazilia și pregătirea pentru EURO

În repriza a doua, echipa României a întâmpinat dificultăți în apărare, iar Brazilia a profitat, distanțându-se la un avans considerabil de șase goluri, scor 26-20. România a încercat să reducă diferența în ultimele minute, însă eforturile nu au fost suficiente pentru a răsturna rezultatul. Pe lista marcatoarelor pentru România s-au evidențiat Lorena-Gabriela Ostase, cu 7 goluri, și Bianca-Maria Bazaliu, cu 6 goluri.

Această înfrângere este a doua din cadrul Trofeului Carpați, după cea împotriva Elveției (27-36), dar „Tricolorele” au obținut o victorie categorică împotriva Macedoniei de Nord, scor 36-25. Aceste rezultate variate indică nevoia de ajustări și îmbunătățiri pe toate fazele de joc înainte de Campionatul European.

Programul României la Campionatul European

Campionatul European de Handbal Feminin va avea loc în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie, iar România va concura în grupa preliminară B, alături de echipele naționale din Cehia, Muntenegru și Serbia. Pentru a se califica în faza următoare, „Tricolorele” trebuie să termine în primele două locuri ale grupei.

Debutul echipei naționale la acest turneu va fi pe 29 noiembrie, când vor înfrunta Cehia, într-un meci care se va desfășura la ora 19:00. Următoarele partide din grupă vor fi împotriva Muntenegrului pe 1 decembrie și împotriva Serbiei pe 3 decembrie.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...

Industria chineză înregistrează cea mai accentuată scădere a profiturilor de după pandemie

Profiturile din industria chineză au înregistrat în septembrie cea mai rapidă scădere de după începutul pandemiei, potrivit datelor recente ale Biroului Naţional de Statistică...

Erik Ten Hag, demis de la Manchester United! Ruud van Nistelrooy preia conducerea ca antrenor interimar

Erik Ten Hag a fost demis de la Manchester United, decizia venind ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare și a poziției joase în clasament a...
Ultima oră
Pe aceeași temă