19.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒTVA de 25%?ย Ce ar putea include reforma fiscalฤƒ pentru 2025

TVA de 25%?ย Ce ar putea include reforma fiscalฤƒ pentru 2025

Reforma fiscalฤƒ pregฤƒtitฤƒ pentru 2025 include, รฎn majoritatea scenariilor analizate, o creศ™tere a TVA-ului, potrivit informaศ›iilor obศ›inute de Clever News Center, potrivit Termene.ro.

Aceastฤƒ posibilitate a fost semnalatฤƒ รฎncฤƒ din mai-iunie pe portalul Termene.ro, iar prim-vicepreศ™edintele PNL, Rareศ™ Bogdan, a confirmat รฎn cadrul unui interviu cฤƒ varianta unei majorฤƒri a TVA-ului pรขnฤƒ la 25% este luatฤƒ รฎn considerare.

Proiectele analizate de Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Administrare Fiscalฤƒ (ANAF), Ministerul Finanศ›elor ศ™i cele douฤƒ partide de guvernare, PSD ศ™i PNL, includ douฤƒ scenarii: cu cรขt va creศ™te TVA-ul ศ™i cรขnd va fi aplicatฤƒ majorarea โ€“ fie รฎn a doua jumฤƒtate a anului 2025, fie de la รฎnceputul anului 2026. Ultima variantฤƒ analizatฤƒ prevede o creศ™tere a TVA-ului la 25%.

Simulฤƒri pentru pฤƒstrarea TVA-ului redus la alimente

Conform surselor, coaliศ›ia de guvernare a solicitat ANAF sฤƒ realizeze simulฤƒri pe scenariul menศ›inerii unui TVA redus de 9% pentru alimente, รฎn timp ce restul produselor ศ™i serviciilor ar urma sฤƒ fie taxate cu 25%.

รŽn prezent, cota generalฤƒ de TVA este de 19%, iar noua propunere ar elimina majoritatea excepศ›iilor actuale.

Sursa citatฤƒ a explicat cฤƒ Bruxelles-ul a recomandat ca Romรขnia sฤƒ nu mai menศ›inฤƒ excepศ›ii de la cota standard de TVA, subliniind cฤƒ economia ศ›ฤƒrii nu este suficient de puternicฤƒ pentru a face faศ›ฤƒ solicitฤƒrilor din alte sectoare care ar dori acelaศ™i regim de taxare redusฤƒ.

Confirmarea oficialฤƒ ศ™i posibile alternative

Rareศ™ Bogdan a confirmat รฎn cadrul unei intervenศ›ii la Digi24 cฤƒ majorarea TVA-ului este o posibilitate realฤƒ, รฎnsฤƒ a subliniat cฤƒ este doar una dintre variantele analizate. โ€žE una dintre posibilitฤƒศ›i, se poate รฎntรขmpla orice, trebuie sฤƒ fim realiศ™tiโ€, a afirmat acesta, menศ›ionรขnd cฤƒ preferฤƒ identificarea altor surse de venit pentru a evita aceastฤƒ mฤƒsurฤƒ care ar afecta populaศ›ia ศ™i companiile.

Mai multe despre acest subiect puteศ›i citi pe Termene.ro.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

O nouฤƒ ediศ›ie Tezaur รฎncepe pe 7 octombrie, cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

รŽncepรขnd cu 7 octombrie, romรขnii au ocazia sฤƒ investeascฤƒ รฎn titluri de stat TEZAUR, cu maturitฤƒศ›i de 1, 3 ศ™i 5 ani, oferind dobรขnzi...

ศ˜tefan Tรขrnovanu, eroul de la Salonic: โ€žNe-am apฤƒrat ca Arsenal, ca la handbal. Doar cฤƒ nouฤƒ ne-a ieศ™itโ€

FCSB a reuศ™it o victorie importantฤƒ cu 1-0 รฎn faศ›a lui PAOK Salonic รฎn Europa League, avansรขnd รฎn cursa pentru calificarea รฎn primฤƒvara europeanฤƒ. ศ˜tefan...

Viktor Orban avertizeazฤƒ cฤƒ UE se รฎndreaptฤƒ cฤƒtre un „rฤƒzboi rece economic” cu China

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri cฤƒ Uniunea Europeanฤƒ riscฤƒ sฤƒ intre รฎntr-un "rฤƒzboi rece economic" cu China, รฎn contextul pregฤƒtirilor blocului european...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ