28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăGDPRCe alimente păstrează părul în stare bună

Ce alimente păstrează părul în stare bună

Carnea, peștele, lintea, soia și drojdia de bere conțin în cantitate mare aminoacizi care păstrează părul într-o stare bună, informează Agerpres. 

Vitaminele B sunt vitaminele părului prin excelență. Vitamina B3 face să crească circulația la rădăcina părului, iar B5 mărește viteza de creștere. Vitamina B6 este indispensabilă keratinizării, care permite îngroșarea firelor de păr, iar B8 controlează secreția de sebum. Vitamina B3 se găsește în cantități mari în tonul și scrumbia din conservă, în pui și carnea de vițel, cereale, ciuperci, orez, migdale și soia, iar vitamina B5, în linte, carnea de curcan, ciuperci și soia. În heringi, cereale, spanac și banane se găsește vitamina B6, iar în conopidă, linte, ciuperci, ouă și pui, vitamina B8.

Calitatea părului nu depinde doar de consumul de alimente adecvate, ci și de evitarea celor care nu îi fac niciun bine. Zahărul, de exemplu, va interfera cu absorbția anumitor proteine și vitamine, iar alcoolul reduce absorbția de zinc și a vitaminelor B și C. În plus, alimentația nesănătoasă produce o mare cantitate de toxine, care se concentrează în pielea capului și alterează calitatea părului.

Cele mai citite

Petre Mihai Băcanu, în dialog cu cititorii, la Biblioteca Academiei Române

Biblioteca Academiei Române invită publicul miercuri, 26 iunie 2024, ora 12, la un dialog inedit cu jurnalistul Petre Mihai Băcanu, personalitate a presei românești,...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...
Ultima oră
Pe aceeași temă