37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialMeteoCod galben de caniculă în 9 județe și Capitală, astăzi și mâine....

Cod galben de caniculă în 9 județe și Capitală, astăzi și mâine. HĂRȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenţionări Cod galben de caniculă, ce vizează, în următoarele două zile, zone din nouă judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de astăzi, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi în Bucureşti va persista valul de căldură, iar disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi pe alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34 – 35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

De asemenea, mâine, 26 iunie, Codul galben se va extinde în Banat, unde ITU va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor oscila între 34 şi 35 de grade, în timp ce noaptea vor fi minime de 20 de grade.

Judeţele vizate de a doua avertizare Cod galben sunt: Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, precum şi în Municipiul Bucureşti. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă