Supa de roşii este delicioasă, uşor de preparat şi recomandată de toţi nutriţioniştii. Roşiile sunt sursă importanta de potasiu, fosfor, magneziu, fier, vitaminele A, B, şi C, fitosteroli, acid folic şi multe altele.
INGREDIENTE:
- o ceapă medie galbă sau galbenă tocată
- şase linguri de unt
- 500 g roşii tocate
- un litru de suc de roşii
- 3-6 linguri de zahăr
- o cană de vin Sherry
- o cană şi jumătate de smântână
- un sfert de cană de busuioc proaspăt tocat
- un sfert de cană de pătrunjel proaspăt tocat
- două linguri de concentrat de bază pentru mâncăruri, preferabil de pui
- piper
MOD DE PREPARARE:
Topeşte untul într-un vas mai larg şi aruncă ceapa în el. Găteşte-o până devine translucidă. Acum pune roşiile tăiate şi amestecă. Adaugă şi sucul de roşii.
Apoi, pentru a anula aciditatea roşiilor adaugă între trei şi şase linguri de zahăr. La început, pune mai puţin, apoi gustă şi mai adaugă dacă mai e nevoie.
Acum, pune baza pentru mâncăruri, maximum două linguri. Adaugă piper şi amestecă totul să se combine uniform. Lasă pe foc până aproape începe să fiarbă, apoi închide aragazul. Toarnă vinul Sherry, smântâna, busuiocul şi pătrunjelul şi amestecă bine. Lasă vasul acoperit două-trei minute şi serveşte supa caldă.
Poftă bună!