30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuA murit actorul supranumit "Clint Eastwood al Japoniei"

A murit actorul supranumit “Clint Eastwood al Japoniei”

Actorul Ken Takakura, supranumit "Clint Eastwood al Japoniei" datorită rolurilor sale dure în peste o sută de filme, a murit la vârsta de 83 de ani, informează Mediafax.

Ken Takakura, care a jucat alături de actorul american Tom Selleck şi a apărut în filme regizate de Sydney Pollack şi Zhang Yimou, a murit pe 10 noiembrie, din cauza unei forme de cancer a sângelui.

Pe numele său real Goichi Oda, Takakura s-a născut în Oita, pe insula Kyushu, din sud-vestul arhipelagului nipon, şi a debutat în cinema în 1955, când a mers la un casting din pură curiozitate.

Takakura a devenit cunoscut la nivel internaţional datorită rolurilor din filmele "Yakuza", din 1974, regizat de Sydney Pollack, unde a jucat alături de Robert Mitchum, şi "Domnul Baseball", o comedie din 1992. În 2005 a apărut în filmul "Riding alone for Thousands of Miles", regizat de chinezul Zhang Yimou.

Cel mai cunoscut rol al său, la nivel mondial, este cel din thrillerul poliţist "Gloanţe şi cenuşă la Osaka/ Black Rain", regizat de Ridley Scott, unde a interpretat un poliţist japonez, alături de Michael Douglas.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă