Incident: un bărbat a fost ucis de explozia unui meteorit

de Carla Popa , 08 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:07, 08 februarie 2016
Incident: un bărbat a fost ucis de explozia unui meteorit

Oameni de ştiinţă indieni investighează moartea, în sudul Indiei, a unui bărbat ucis, potrivit autorităţilor locale, de explozia unui meteorit. Dacă se confirmă acest lucru, ar fi prima înregistrare a unui incident de acest tip, transmite luni AFP, citată de Agerpres

"Meteoritul a căzut pe o unitate de învăţământ privată, ucigând un şofer de autobuz" care se plimba, a declarat duminică într-un comunicat şeful executivului statului Tamil Nadu, Jayalalithaa Jayaram. 

Alte trei persoane au fost rănite sâmbătă la căderea presupusului meteorit, care a produs un crater de 1,5 metri adâncime şi a dus la explozia geamurilor unei clădiri vecine. Presa locală a difuzat imagini cu o piatră albăstruie considerată de autorităţi a fi un "meteorit", însă câţiva oameni de ştiinţă au alte păreri. Piatra recuperată din crater cântăreşte 11 grame, conform site-ului Times of India. Potrivit S.P. Rajaguru, profesor la Institutul indian de astrofizică din Bangalore, piatra ar putea fi efectiv un meteorit, însă urmează să se efectueze şi alte teste pentru confirmare. El este de părere că obiectul în cauză ar putea fi un fragment de rachetă sau de navetă spaţială. 

Dacă se confirmă ipoteza meteoritului, ar fi primul caz înregistrat în lume când un om ar fi ucis în acest fel, afirmă profesorul. "Majoritatea meteoriţilor nu ating niciodată suprafaţa terestră, dezintegrându-se în atmosferă", a declarat el telefonic AFP. O echipă de experţi de la Institutul indian de astrofizică era aşteptată luni la faţa locului, conform site-ului Times of India.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design