Harta digitală interactivă a formelor de violenţă din ultimii 4.000 de ani

de Carla Popa , 28 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:25, 28 februarie 2016
Harta digitală interactivă a formelor de violenţă din ultimii 4.000 de ani

Doi olandezi, care sunt parteneri într-o firmă de cercetare şi dezvoltare, au realizat o hartă digitală interactivă a diferitelor forme de violenţă din ultimii 4.000 de ani, conform portalului online indy.100.independent.org.uk, potrivit Agerpres

Pim van Bree şi Geert Kessels sunt fondatorii firmei de cercetare şi dezvoltare LAB1100, cu sediul la Haga. Cei doi au realizat harta online a conflictelor, folosind datele DBpedia precum şi cele de pe platforma Wikidata care făceau referire la totalitatea conflictelor descrise de enciclopedia online Wikipedia. 

''Am observat că informaţiile disponibile în Wikidata şi DBpedia erau bine structurate şi am vrut să le folosim pentru o transpunere vizuală captivantă'', au indicat cei doi olandezi, potrivit indy.100.independent.org.uk. Pe măsură ce utilizatorul de internet foloseşte cursorul pentru a se ajunge la perioada secolului XX, acesta poate observa sporirea numărului de puncte de pe hartă cu cele care fac trimitere la bătăliile Primului şi celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cei doi cercetători menţionează că harta, care a fost realizată cu ajutorul unui program de calculator, a centralizat toate datele introduse care făceau trimitere la diferite forme de reprezentare a violenţei, inclusiv confruntările violente generalizate între suporterii echipelor de fotbal. Un astfel de exemplu este introducerea datelor ca vizează confruntarea unor grupuri de suporteri în oraşul Manchester, în 2008, cu prilejul finalei cupei UEFA între echipele echipele Zenit Sankt Petersburg şi Glasgow Rangers.

Harta este disponibilă online AICI.

 

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design