20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Salonul Auto de la Dubai: Maşini de milioane de euro pentru...

FOTO Salonul Auto de la Dubai: Maşini de milioane de euro pentru şeicii deşerturilor

Dubaiul a fost săptămâna aceasta capitala mondială a maşinilor de lux, peste 600 de bolizi cu sute de cai putere şi maşini exclusiviste fiind prezentate în cadrul Salonului Auto de la Dubai. Ediţia din acest an a crescut în amploare iar o serie de producători auto au lansat în premieră mondială modele rare, ale căror preţuri pot depăşi cu uşurinţă jumătate de milion de euro.

Vezi în galeria foto cum arată cele HOT modele de la Dubai

“Evenimentul a crescut în dimensiuni şi a căpătat o prestanţă tot mai mare cu fiecare ediţie care a avut loc, devenind în prezent cel mai important salon auto din regiune“, a spus în deschidere Helal Saeed Almarri, CEO al Dubai World Trade Center (DWTC), conform arabnews.com.

Dubai International Motor Show, desfăşurat între 5-9 noiembrie, în cadrul complexului DWTC, se încheie azi, după cinci zile entuzismante pentru fanii maşinilor supersport din Dubai sau ţările învecinate.

Viitoarele maşini ale şeicilor 

Salonul Auto de la Dubai este cu atât mai important pentru producătorii de maşini exclusiviste cu cât aici se află o parte importantă a clienţilor lor. Cunoscută europenilor le este mai ales celebra reuniune, din Londra, a fiilor de şeici sau alte persoane cu stare din Orientul Mijlociu, când aceştia epatează, pe şoselele Londrei, cu bolizii lor, transportaţi cu avionul tocmai din Dubai.

În întâmpinarea acestui public au venit şi producătorii la Salonul Auto de la Dubai, acolo unde au putut fi văzute în premieră modele ca GTA Spano (supercar iberic), Hennessey Venom GT (maşina cu cea mai rapidă acceleraţie din lume, 300 km/h în 13,6 secunde), sau supercarul arab Zenvo.

Pentru ca show-ul să fie complet la Dubai World Trade Center a putut fi văzută zilele acestea şi celebra flotă a poliţiei din Dubai. Au fost aliniate modele precum Audi R8, Mercedes G Class Brabus, Mercedes SL 63 and the Nissan GTR, toate dotate cu girofar şi cu însemnele poliţiei, un adevărat motiv de invidie pentru poliţia oricărui alt stat din lume.

Un stand impunător l-au avut şi cei de la Rolls-Royce, care au prezentat o versiune actualizată a conceptului Celestial Phantom, garnisit cu nu mai puţin de 446 diamante. “Orientul Mijlociu este cea mai mare piaţă pentru modelele customizate prin programul Bespoke”, a declarat Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars. Prin Bespoke clienţii îşi pot transforma Rolls-Royce-ul într-o maşină unică.

Vezi şi FOTO Rolls-Royce Celestial Phantom, maşina în care poţi atinge cerul. Pregătită de Dubai

Printre alte premiere se mai numără şi Centennial Limousine şi Veloster Turbo, de la Hyundai. Un alt producător de volum care a şi-a prezentat întreaga flotă de modele, actualizată, este şi Ford.

O piaţă importantă pentru Ferrari, la Dubaiul au putut fi văzute cele mai noi modele ale mărcii din Maranello.  “Ediţia din acest an este promiţătoare şi sunt multe evenimente către care ne îndreptăm atenţia”, a spus Giulio Zauner, director general Ferrari Orientul Mijlociu şi Africa.

Printre evenimentele care încheie Salonul Auto de la Dubai este şi finala “Regele Drifturilor”, organizată vineri, în cadrul Red Bull Car Park Drift Regional Finals. 

 

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă