12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLicitatie pentru urmatorul meci al lui Diaconu

Licitatie pentru urmatorul meci al lui Diaconu

WBC va organiza o licitatie pe data de 3 iunie pentru urmatorul meci al campionului mondial interimar la semigrea Adrian Diaconu, daca actualul detinator al centurii, americanul Chad Dawson, va refuza in continuare sa-si dezvaluie intentiile, a anuntat antrenorul coordonator de la Interbox, Stephane Larouche.

"Din moment ce dawson intarzie sa anunte WBC despre intentiile sale, forul mondial ne-a prevenit ca se va organiza o licitatie pe data de 3 iunie la sediul organizatiei, in Mexico City. Nu cred ca la aceasta licitatie va participa si clanul Dawson, dar macar atunci vom sti exact la ce sa ne asteptam", a declarat antrenorul coordonator al clubului Interbox, Stephane Larouche, citat de cotidianul Le Journal de Montreal.
Potrivit publicatiei canadiene, WBC i-a cerut de o saptamana lui Chad Dawson sa-si clarifice intentiile in legatura cu Adrian Diaconu, dar americanul nu a dat nici un semn de viata. Negociatorul clubului Interbox, la care este legitimat si Diaconu, Don Majeski, sustine ca Chad Dawson ar fi incheiat deja o intelegere pentru a boxa cu campionul mondial IBF al semigreilor, Antonio Tarver. Daca aceasta informatie se va confirma, WBC ii va retrage titlul mondial lui Dawson, deoarece americanul era obligat ca in urmatorul meci sa il intalneasca pe Adrian Diaconu. In aceste conditii, romanul ar deveni noul detinator al centurii mondiale WBC.

Diaconu l-ar putea aduce pe Dawson la Bucuresti
Reprezentantul WBC, Don Majewski, spune ca Adrian Diaconu ar putea lupta in vara, la Bucuresti, pentru titlul mondial la categoria semigrea.
Don Majewski a explicat de ce s-a ajuns ca Adrian Diaconu sa lupte numai pentru titlul mondial interimar la Bucuresti. Conform acestuia, Diaconu a "alergat" mereu dupa un meci cu Dawson, fiind insa mereu evitat de acesta. Prima oara, in urma cu doi ani, cand Dawson si Diaconu ar fi trebuit sa boxeze pentru a desemna adversarul polonezului Tomasz Adamek, pe atunci campion mondial. Numai ca Dawson a boxat direct cu Adamek, pe care l-a si invins, luandu-i centura. Apoi, Diaconu a luptat cu Rico Hoye pentru a deveni challenger si, dupa ce l-a invins, ar fi trebuit sa aiba un meci cu Dawson, in septembrie anul trecut, la Sacramento. Numai ca Diaconu s-a accidentat si meciul a fost amanat, romanul primind asigurari din partea WBC ca, dupa ce isi va reveni, tot el va fi challengerul obligatoriu la titlul mondial. Dawson insa a ignorat aceasta decizie, alegand sa isi puna centura in joc in fata jamaicanului Glen Johnson. Pana la urma, s-a gasit o solutie de compromis: meciul Dawson-Johnson sa se dispute in Statele Unite, fiind deja castigat de Dawson, iar Diaconu sa boxeze pentru titlul mondial interimar, la Bucuresti, cu americanul Chris Henry. Toate partile au fost de acord si au semnat ca invingatorii celor doua partide se vor duela pentru centura mondiala. "Exista o clauza foarte importanta la aceasta intelegere, aceea ca, daca Don King continua sa doreasca sa organizeze meciul pentru titlul mondial, challengerul sa primeasca 45% din bursa, nu 30% cum s-a stabilit la licitatia initiala", a explicat Majewski, care spune ca WBC are deja o intelegere cu Don King pentru ca meciul pentru titlul mondial sa fie in aceasta vara, la Bucuresti.

De asemenea, Le Journal de Montreal sugereaza varianta unui meci intre Adrian Diaconu si jamaicanul Glen Johnson, in conditiile in care Dawson ar renunta la centura. Johnson a fost invins de Dawson pe 12 aprilie, la puncte, dar multi specialisti au apreciat ca adevaratul castigator ar fi fost pugilistul jamaican. Oricum, negocierile pentru un astfel de meci nu vor putea fi initiate decat dupa ce WBC va primi un raspuns de la Dawson.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă