10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFormula 1: Organizatorii Marelui Premiu al Europei vor să renunţe la găzduirea...

Formula 1: Organizatorii Marelui Premiu al Europei vor să renunţe la găzduirea cursei de la Valencia

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Europei caută cu disperare o cale de a pune capăt contractului pe care îl au cu deţinătorul drepturilor comerciale ale F1, Bernie Ecclestone, pentru găzduirea cursei de la Valencia, potrivit Mediafax.

Autorităţile din oraşul port la Marea Mediterană au ajuns la concluzia că nu mai pot suporta costurile ridicate pentru a organiza cursa de pe circuitul stradal din Valencia, dar Ecclestone a refuzat categoric să rezilieze contractul cu doi ani mai devreme decât data prevăzută în înţelegere, informează cotidianul El Periodico.

Sursa citată precizează că organizatorii cheltuie anual 30 de milioane de euro pentru acest eveniment, incluzând taxa de 18 milioane de euro plătită companiei lui Ecclestone şi costurile de construire şi demontare a circuitului stradal, în condiţiile în care numai zece milioane de euro sunt acoperite din vânzarea biletelor.

Audienţa Marelui Premiu al Europei a scăzut în ultimul timp de la 112.000 de spectatori în 2008 la 75.000 anul acesta.

Ecclestone le-a comunicat autorităţilor locale că trebuie să găsească un alt promotor şi o altă gazdă, El Periodico precizând că există negocieri în acest sens cu circuitul de la Alcaniz şi cu cel de la Portimao din Portugalia.

Pe de altă parte, primarul Valenciei, Rita Barbera, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ferrari pentru a discuta despre construirea unui parc tematic de genul celui inaugurat de curând la Abu Dhabi.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă