33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialFinală-surpriză la US Open: Cilici vs Nishikori. I-au eliminat pe Federer și...

Finală-surpriză la US Open: Cilici vs Nishikori. I-au eliminat pe Federer și Djokovici!

US Open aduce una dintre cele mai mari surprize din lumea tenisului din acest an. Finala de la simplu masculin va fi disputată între doi jucători din afara topului 10 mondial. Marin Cilici l-a eliminat în semifinale pe Roger Federer, iar Kei Nishikori a trecut de Djokovici.

Finala de la US Open îi aduce față în față pe doi jucători aflați pentru prima dată în ultimul act al unui turneu de Grand Slam. În plus prezența lui Nishikori este prima din istorie, la acest nivel, a unui jucător asiatic.

Cu astfel de premiere, finala de la US Open, disputată luni, se anunță una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani. Dacă în cazul lui Marin Cilic, cap de serie 14 și locul 16 ATP, jucător de 26 de ani, nimic nu anunța un astfel de parcurs în cadrul turneului american, pentru Kei Nihsikori, al zecelea favorit și locul 11 ATP, prezența în finala US Open este o încununare a formei excelente prin care a trecut japonezul în ultimul timp.

Nishikori a făcut spectacol încă din sferturile de finală, când a trecut de Stan Wawrinka, al treilea favorit, după mai bine de patru ore de joc, în cinci seturi, meci în care schimbările de situație au fost ceva obișnuit. Semifinalele, în care l-a eliminat pe principalul favorit și liderul mondial Novak Djokovic, scor 6-4, 1-6, 7-6(7/4), 6-3, îl transformă pe Nishikori în principalul combatant din ultimul act.

De cealaltă parte Cilic a trecut, poate mult prea ușor față de așteptările fanilor și ale specialiștilor, de Roger Federer, al doilea favorit, în doar trei seturi, scor 6-3, 6-4, 6-4.

Croatul Marin Cilic are 26 de ani, în timp ce Kei Nishikori împlinește 25 de ani în luna decembrie.

Turneul de tenis de la US Open este ultimul Grand Slam al anului. În finala de la simplu feminin se vor înfrunta Serena Williams, actual lider mondial, și fostul număr 1, daneza Caroline Wozniacki.

 

Cele mai citite

Ședință comună a guvernelor României și Bavariei, în Germania. Participă prim-miniștrii Marcel Ciolacu și Markus Söder

Premierul României, Marcel Ciolacu, și premierul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, vor conduce ședința comună a celor două guverne, în ziua de 18 iunie...

Șeful ANI, Ionel Moise „Ariel”, este mai presus decât legea…ANI  

De când Agenția Națională de Integritate (ANI) este condusă de Florin-Ionel Moise „Ariel” ar trebui să aibă ca motto expresia „peștele de la...

Eurostat: România, a cincea lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a urcat în mai la 2,7%, de la 2,6% în aprilie, în timp ce România este, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă