18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Caroline Wozniacki, cea care a eliminat-o pe Halep, a câștigat...

VIDEO Caroline Wozniacki, cea care a eliminat-o pe Halep, a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, după ce a învins-o în finală pe americanca Venus Williams, cu 6-4, 6-4, informează Agerpres.

Wozniacki (27 ani, 6 WTA), fost lider WTA, a câștigat primul său titlu major din carieră, după o finală pe care a dominat-o și a încheiat-o victorioasă după o oră și 29 de minute. Daneza mai jucase finala Turneului Campioanelor, în 2010.

Venus Williams (37 ani, 5 WTA), care a făcut un turneu foarte bun, era singura dintre cele opt participante de anul acesta care a mai reușit să câștige WTA Finals, în 2008, un an mai târziu jucând finala.

Daneza a început bine finala și a condus cu 1-0, iar apoi s-a desprins la 3-1. Venus a recuperat imediat break-ul și a restabilit egalitatea, 3-3. Wozniacki a făcut 4-3, iar apoi a reușit un nou break, distanțându-se la 5-3. Fiecare jucătoare a mai făcut câte un break, iar daneza a luat primul set cu 6-4.

Wozniacki a defilat în setul secund, în care a avut 5-0. Totuși, Williams a reușit o revenire incredibilă, concretizată în patru ghemuri consecutive, a servit pentru 5-5, dar daneza a găsit resursele să încheie meciul cu 6-4.

De remarcat că Wozniacki pierduse toate cele șapte partide jucate până acum cu Venus, ultima datând însă din 2015.

Fiecare jucătoare a avut câte 4 ași, Venus a făcut o dublă greșeală, americanca a avut 31 de mingi direct câștigătoare și făcut 32 de erori neforțate, iar Wozniacki a reușit 19 winners și a comis 8 erori neprovocate.

Succesul de la Singapore o va aduce pe Wozniacki pe locul al treilea în clasamentul WTA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă