32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialRecord Formula 1: Olandezul Max Verstappen debutează în Marele Circ înainte de...

Record Formula 1: Olandezul Max Verstappen debutează în Marele Circ înainte de majorat!

Max Verstappen va fi cel mai tânăr pilot din istoria Fomulei 1, tânărul care împlinește doar 17 pe 30 septembrie fiind cooptat în echipa celor de la Toro Rosso. El urmează să-și facă debutul în Marele Circ pe circuitul din Australia, în prima etapă a sezonului 2015.

Tânărul pilot olandez urmează să îl înlocuiască pe francezul Jean-Eric Vergne (24 de ani) şi va fi coechipier, la Toro Rosso, cu rusul Danil Kviat.

În prezent de doar 16, Verstappen a fost remarcat de echipele din F1 după ce în 2014 a făcut pasul spre Formula 3, acolo unde are deja opt curse câștigate. El a fost inclus într-un program de testare și dezvoltare a tinerilor piloți, în primă fază pentru el luptând echipele Red Bull (care deține și Toro Rosso) și Mercedes.

Atras de sporturile cu motor încă de mic, fiul fostului pilot F1 Jos Verstappen, a evoluat până în 2013 în circuitele de karting.

Max Verstappen, care va avea 17 ani la Marele Premiu al Australiei, în martie 2015, va doborâ recordul lui Jaime Alguersuari, care a debutat, tot la Toro Rosso, la vârsta de 19 ani și 4 luni.

Cele mai citite

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Inteligența artificială a dat verdictul! Cât se termină România – Olanda, în optimile EURO 2024

România a acces în optimile EURO 2024, acolo unde o va întâlni pe Olanda. Echipa lui Ronald Koeman nu este în cea mai bună...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă