19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportIohannis, alături de omologul bulgar: Cred că nu este nicio problemă în...

Iohannis, alături de omologul bulgar: Cred că nu este nicio problemă în relația noastră dacă ne raportăm la Rusia

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o declarație comună cu omologul său bulgar, Rumen Radev, că nu este nicio problemă în relația dintre România și Bulgaria' dacă ne raportăm la Rusia', informează Agerpres.

"Cred că nu este nicio problemă în relația noastră dacă ne raportăm la Rusia. Pe de o parte, sigur că Bulgaria are legături comerciale, pe de altă parte este foarte clar și suntem amândoi fermi în această privință, suntem împreună în Uniunea Europeană și suntem împreună în NATO", a declarat șeful statului.

Iohannis a subliniat din nou că NATO este o alianță care nu are strategii îndreptate împotriva Rusiei. "Ca să fiu foarte clar, NATO este o alianță defensivă. Noi nu avem niciun exercițiu și nicio strategie îndreptată împotriva Rusiei. Noi nu ne pregătim în niciun fel să acționăm împotriva Rusiei, cum și anumite voci din Rusia susțin, eronat, că cineva s-ar pregăti cu anumite pachete împotriva Rusiei. Este greșit", a afirmat șeful statului.

În acest sens, Iohannis a vorbit despre baza de la Deveselu.

"Destul de des, din păcate, în ultima vreme, se face referire de exemplu la baza de la Deveselu. Baza de la Deveselu are rol strict defensiv și nu este în niciun fel îndreptată împotriva Rusiei", a declarat șeful statului.

Iohannis a spus că a ajuns, după întâlnirea de miercuri, la concluzii referitoare la colaborarea România-Bulgaria în cadrul UE și NATO.

"Ne dăm seama că nu este absolut niciun fel de problemă în această relație și sunt foarte mulțumit că împreună am reușit astăzi să subliniem că suntem împreună și că avem obiective împreună și în ce privește Uniunea Europeană și în ceea ce privește NATO", a concluzionat Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă