33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016: Naționala de fotbal a României a ajuns în Franța

EURO 2016: Naționala de fotbal a României a ajuns în Franța

Naționala de fotbal a României a ajuns duminică la prânz în Franța la bordul unui avion charter după un zbor care a durat ceva mai mult de două ore și jumătate.

Tricolorii au fost preluați de un autocar și au plecat direct la stabilimentul de cinci stele unde s-au odihnit pentru ca dumină seară sa efectueze prima ședință de antrenament.

La plecarea spre Franța, selecționerul Anghel Iordănescu a afișat o mină îngândurată în mod special din cauza celor doi accidentați la mâna: Florin Andone și Ovidiu Hoban.

Florin Andone este unul dintre cei mai importanţi oameni de atac ai României pentru Euro 2016, dar, ca şi în cazul lui Denis Alibec, vârful Cordobei se confruntă mai nou cu această  o problemă de sănătate. La plecarea spre Franţa, internaţionalul a apărut cu un bandaj care cuprinde mâna şi antebraţul drept.

Bandajul vârfului de 23 de ani este unul voluminos şi va trebui schimbat înainte de meciul cu Franţa. Lui Andone nu îi va fi permisă prezenţa pe teren, în cazul în care nu va renunţa la el şi nu va trece la unul ca acela purtat de Denis Alibec, cel care a primit undă verde de la Pierluigi Collina.

"Avem şi câteva probleme de sănătate şi mă refer la două cazuri speciale, Alibec şi Andone. Îmi e greu să vă zic dacă pot juca cu bandaj. Din datele pe care le deţinem din răspunsul de la Collina eu spun că nu vor fi probleme şi că vor putea juca, având mâna protejată. La sosirea noastră în Franţa, medicul turneului şi comisia medicală de la UEFA se vor pronunţa în cazul celor doi jucători", a precizat Anghel Iordănescu, la plecarea spre Franţa.

Andone s-a accidentat vineri, la ultimul meci amical înainte de Campionatul European, 5-1 cu Georgia, iar sâmbătă dimineață s-a aflat și verdictul oficial, după investigația medicală suferită imediat după joc, la Spitalul Militar.

Atacantul de la Cordoba a suferit o fractură la degetul inelar al mâinii drepte, o accidentare similară cu cea a lui Alibec, din urmă cu mai mult de o lună și din cauza căreia a fost în pericol chiar prezența vârfului campioanei României în lotul pentru Campionatul European.

Andone (23 de ani) a fost titular cu Georgia și s-a accidentat pe parcursul meciului. A purtat un bandaj voluminos pe mână, însă în minutul 64 a fost schimbat și apoi transportat la spital, unde i-a fost efectuat un RMN.

Aceste probleme îl pot forţa pe Andone să nu facă parte din primul 11, în meciul cu Franţa, iar favorit la un loc de titular ar deveni în acest caz Claudiu Keşeru.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa – România
11 iunie: Albania – Elveţia

15 iunie: România – Elveţia
15 iunie: Franţa – Albania

19 iunie: Elveţia – Franţa
19 iunie: România – Albania

România va debuta la această ediție a Campionatului European 2016  prima după o absență de opt ani de zile contra țării gazdă Franț în seara zilei de 10 iunie de la ora 22.00 cand vor fi ășteptați în tribunele arenei peste 80 de mii de oameni.

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă