14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloș îl critică dur pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea: Să...

Dacian Cioloș îl critică dur pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea: Să explice de ce coaliția PSD-ALDE a mințit fără scrupule oamenii anul trecut

Fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare pe care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-a trimis-o în septembrie 2016, chemându-l în Parlament să explice "intenţia îngrijorătoare" a Guvernului de a plafona indemnizaţiile de creştere a copiilor.

Fostul șef al Executivului scrie că, respectând același tipar tipic PSD,  "este momentul ca actualul premier să fie chemat în Parlament, să explice ce are de gând cu pensiile, cu indemnizaţiile pentru creşterea copilului, cu taxele, cu bugetul ţării în general".

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat că indemnizaţiile pentru creşterea copiilor vor fi plafonate un maximum de 1800 euro pe luna, intenţie confirmată şi de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, după ce PSD şi PNL au eliminat plafonarea acestora în Parlament anul trecut. 

"Din ciclul dacă doriţi să revedeţi: unii lideri politici au o capacitate de anticipare surprinzătoare! Iată ce scria domnul Dragnea într-o scrisoare deschisă în 8 Septembrie 2016. Folosind aceeaşi măsură a PSD este, evident, momentul că actualul Premier să fie chemat în Parlament, să explice ce are de gând cu pensiile, cu indemnizaţiile pentru creşterea copilului, cu taxele, cu bugetul ţării în general.

Şi, mai ales, să explice de ce coaliţia PSD-ALDE a minţit fără scrupule oamenii anul trecut, când au promis şi au trecut prin Parlament lucruri care erau evident neaplicabile. Este în primul rând o datorie faţă de cei care i-au votat" a scris Cioloş joi.

 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă