19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProtestele din Parcul Gezi, marcate printr-un marş la Istanbul

Protestele din Parcul Gezi, marcate printr-un marş la Istanbul

Peste 1.000 de persoane au ieşit, duminică, pe străzile din Istanbul, pentru a marca doi ani de la protestele din Parcul Gezi, care s-au amplificat şi transformat în proteste faţă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, informează Mediafax.

Demonstranţii antiguvernamentali s-au adunat în Piaţa Istiklal, principala piaţă comercială din oraş, dar au fost împiedicaţi de poliţie să mărşăluiască spre Piaţa Taksim, un loc simbolic după protestele din 2013.

Citeşte şi: PROTESTELE DIN TURCIA. Proiectului din Parcul Gezi, suspendat până la pronunţarea justiţiei

Marşul a fost organizat de către “Solidaritatea Taksim”, o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale critice la adresa regimului Erdogan.

Participanţii au marcat, duminică, doi ani de la începutul unei reprimări la scară largă a activiştilor care au organizat o mişcare de ocupare împotriva unui proiect de desfiinţare a Parcului Gezi din Istanbul.

Citeşte şi: UPDATE. PROTESTELE DIN TURCIA: Poliţia a evacuat total parcul Gezi din Istanbul. Ce spune premierul Erdogan

Această acţiune s-a transformat într-o mişcare de protest mult mai amplă ce denunţă, potrivit protestatarilor, autoritarismul lui Erdogan, care a devenit preşedintele Turciei în august 2013.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă