21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPremierul olandez spune că website-ul contra imigranţilor lansat de PVV nu-l priveşte

Premierul olandez spune că website-ul contra imigranţilor lansat de PVV nu-l priveşte

Premierul olandez, Mark Rutte, a afirmat, în legătură cu pagina de Internet lansată de Partidul pentru Libertate (PVV) pentru a înregistra plângeri despre central şi est-europenii din Olanda, că nu este problema lui să comenteze poziţiile adoptate de partide politice individuale şi că acest lucru nu îl priveşte, potrivit Agerpres.

 

Solicitat să exprime o reacţie la această iniţiativă, în timpul unei dezbateri privind Uniunea Europeană joi seara, Rutte a spus că nu este problema lui să comenteze poziţiile adoptate de partide politice individuale, a relatat vineri ziarul Telegraaf, preluat de dutchnews.nl.

În plus, premierul a spus că nu simte că acest lucru îl priveşte, pentru că guvernul său minoritar nu are o alianţă cu PVV în ceea ce priveşte afacerile europene. PVV are o alianţă cu guvernul minoritar pe care îl susţine în probleme de politică economică în schimbul unor norme mai stricte în materie de imigraţie.

‘Lucrăm bine cu PVV, dar nu pe tema Europa’, îl citează Telegraaf pe premier.

Deputatul Gerard Shouw, din Partidul Democraten 66 (D66, liberal), a spus că poziţia exprimată de şeful guvernului a fost una laşă. Prim-ministrul ar trebui să ia măsuri împotriva PVV. În plus, pagina web cu pricina ar putea avea impact asupra Olandei în străinătate, a avertizat el.

Partidul olandez PVV, condus de Geert Wilders şi care are un program xenofob şi ultranaţionalist, a lansat recent un website unde cetăţenii olandezi pot depune plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda. ”Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Dorim să primim comentariile dumneavoastră’, se poate citi în declaraţia de deschidere a site-ului.Potrivit EurActiv, pe site au fost deja postate mii de denunţuri.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă