11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Alin Simota, dat în urmărire internațională, a fost arestat...

Omul de afaceri Alin Simota, dat în urmărire internațională, a fost arestat pe aeroportul Otopeni

Omul de afaceri hunedorean Alin Simota a fost arestat pe Aeroportul Otopeni și trimis la Penitenciarul Rahova, informează luni publicația Gazeta de Dimineata.

Arestarea s-ar fi realizat săptămâna trecută. Simota, dat în urmărire naţională şi internaţională şi în consemn la frontieră după ce a fugit din țară, la începutul anului 2016, a revenit, la mijlocul săptămânii trecute, în România.

Alin Simota a fost patronul clubului Jiul Petroșani, a fost consilier județean din partea PNL și vicepreședinte PNL Hunedoara.

În data de 19 ianuarie 2016 Tribunalul Hunedoara a desfiinţat sentinţa Judecătoriei Deva prin care s-a dispus eliberarea din arest a omului de afaceri din Petroşani. Tribunalul Hunedoara a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenție și să-și finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă