19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy îndeamnă alegătorii să îl voteze pentru ca Franţa să nu...

Nicolas Sarkozy îndeamnă alegătorii să îl voteze pentru ca Franţa să nu intre în criză

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, le-a cerut alegătorilor francezi să îi acorde încrederea şi în următorii cinci ani dacă doresc să evite crize precum cele care afectează Spania şi Grecia, informează AFP, potrivit Mediafax.

Cu 17 zile înaintea scrutinului prezidenţial din Franţa, Sarkozy a prezentat un program electoral complet şi detaliat, cu accent inclusiv pe securitate şi imigraţie.

“Situaţia cu care se confruntă în prezent prietenii noştri spanioli, după cea cu care s-a confruntat Grecia, ne aduce aminte de realitate”, a declarat Sarkozy.

“După şapte ani de guvernare socialistă, priviţi situaţia din Spania: incapacitatea onorării angajamentelor, criza de încredere în această ţară”, adaugă preşedintele în funcţie, care candidează pentru al doilea mandat.

Adversarul său socialist, François Hollande, a reacţionat acuzându-l pe Sarkozy că oferă “o singură perspectivă: cea a austerităţii”.

“Ar fi o continuare a erorilor şi eşecurilor”, a afirmat Hollande.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...

VIDEO. Flacăra olimpică a ajuns pe mare în Franța

Flacăra olimpică a ajuns astăzi, la bordul velierului cu trei catarge Belem, în largul coastei Marsiliei, unde va debarca în cursul serii, aşteptată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă