Au luat plati compensatorii, au pensie, vor avea si leafa!

de Rl online , 25 iulie 2005
Printre cei 33 de procurori numiti prin decret de seful statului la sfarsitul saptamanii se numara si doi "pensionari de lux", care au incasat sute de milioane plati compensatorii. Gheorghe Surdescu si Alic Saiciuc au revenit in sistem ca procurori la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Cei doi s-au pensionat din functia de procurori militari, astfel ca vor incasa salariu de simplu procuror, cu pensia de procuror militar. "Campionul" pensionarilor de lux este Gheorghe Surdescu. El a incasat, la momentul retragerii din functie, plati compensatorii de peste 2 miliarde de lei, fiind urmat in top de procurorul Alic Saiciuc. Chiar daca nu este o promovare profesionala, e totusi o aberatie. Statul le-a dat un bonus gras la retragere, le plateste si pensie, iar acum le va da si leafa! O lege aberanta din 1999 le permitea procurorilor militari si politistilor sa treaca in rezerva si sa incaseze, in functie de grad si vechime, "plati compensatorii" de sute de milioane, la fel ca angajatii MApN, pentru care fusese gandita legea initial.
Tocmai pentru a impiedica astfel de situatii aberante, pachetul de legi privind reforma in Justitie prevedea, in varianta initiala, ca magistratii nu vor putea cumula pensia cu salariul. Or, aceasta prevedere a fost declarata neconstitutionala. Asa cum a dezvaluit "Romania libera", Parlamentul a adoptat o varianta care le permite "dinozaurilor" din Justitie sa revina pe usa din dos. Cumulul de functii este permis, astfel ca magistratii care au iesit odata la pensie pot reveni in sistem si astfel incaseaza si pensia, si leafa. Curat constitutional!

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design