20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCum realizăm sistemul electric şi iluminatul în bucătărie

Cum realizăm sistemul electric şi iluminatul în bucătărie

Toate circuitele electrice care alimentează o încăpere cu indice mare de umiditate, cum este şi bucătăria, trebuie să fie protejate ­printr-un dispozitiv diferenţial, de mare sensibilitate. Electricianul dumneavoastră trebuie să cunoască toate regulile de amplasare a cablurilor în cadrul unei bucătării, precum şi detaliile legate de împământarea specială a electrocasnicelor mari.

O bucătărie modernă presupune, de asemenea, o multitudine de echipamente high-tech, menite să vă scutească de efort şi să vă ajute să economisiţi timp. Atenţie însă, acest lucru înseamnă că veţi avea şi multe aparate – mari consumatoare de curent electric.

Asta nu înseamnă neapărat că factura dumneavoastră la energie electrică va creşte dramatic, ci că fiecare dintre aceste aparate va avea nevoie obligatoriu de prize individuale şi chiar de circuite electrice separate.

Astfel, în cazul unei defecţiuni, va fi afectată o singură priză, res­tul instalaţiei putând funcţiona fără întrerupere şi fără alte probleme pentru dumneavoastră.

Economie de energie

Pentru a economisi energia nece­­sară acestor electrocasnice, folosiţi întotdeauna electrocasnice din clasa energetică A sau A+, orientaţi-vă către combine frigorifice dotate cu compresor separat pentru frigider şi congelator şi către becuri ecologice pentru instalaţia de lumină.

Pentru a vă feri de orice fel de probleme, urmaţi câţiva paşi în utilizarea instalaţiei electrice din bucătărie:

Nu lăsaţi în incintă în priză, după folosire, aparate electrice şi evitaţi să folosiţi prelungitoare;
Planificaţi circuite separate pentru maşina de spălat, boiler, aer condiţionat, frigider;
Folosiţi prizele multiple atunci când aveţi mai mulţi utilizatori amplasaţi în aceeaşi zonă;
La montarea ventilatoarelor, fo­lo­siţi un dispozitiv special, care să permită reglarea timpilor de func­ţionare ai acestora;
Pentru a economisi curentul elec­tric, puteţi monta detectoare de mişcare, prin intermediul cărora se poate regla aprinderea şi stingerea automată a luminii în această încăpere.

Cu ajutorul unui electrician priceput şi al unor produse electrice de foarte bună calitate bucătăria dumneavoastră va beneficia de instalaţii electrice sigure, care vor funcţiona fără probleme.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă