16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialObama îl invită la Casa Albă pe copilul arestat pentru că ar...

Obama îl invită la Casa Albă pe copilul arestat pentru că ar fi adus o bombă la școală

Ahmed Mohamed, copilul care a fost arestat după ce profesorii au confundat un ceas făcut de el cu o bombă, a fost invitat de Barack Obama la Casa Albă. 

Citește și: VIDEO. Paranoia în școlile americane: un copil a fost arestat din cauza unui ceas

După ce incidentul prin care a trecut tânărul a devenit cunoscut, președintele SUA, Barack Obama, a scris pe Facebook că și-ar dori să îl cunoască pe Ahmed și l-a invitat la Casa Albă. 

”Interesant ceas, Ahmed. Vrei să îl aduci la Casa Albă? Cred că ar trebui să inspirăm mai mulți tineri ca tine să iubească știința”, a scris Obama pe Twitter. 

De asemenea, și Mark Zuckerberg a scris pe Facebook că și-ar dori să îl cunoască pe tână și l-a îndemnat să nu renunțe la pasiunea lui pentru știință.

”Probabil că ați auzit povestea lui Ahmed, elevul de 14 ani din Texas care a construit un ceas și a fost arestat, după ce l-a dus la școală. Ambiția și îndemânarea de a construi ceva ar trebui aplaudată, nu arestată. Viitorul aparține unor oameni ca Ahmed. Ahmed, dacă vrei să vii vreodată la sediul Facebook, mi-ar plăcea să te întâlnesc. Continuă să construiești”, a scris Zuckerberg pe rețeaua de socializare. 

Povestea lui Ahmed a stârnit reacții furioase pe rețelele de socializare. Internauții susțin că, dacă, Ahmed ar fi fost caucazian sau creștin, profesorii lui nu l-ar mai fi suspectat de acte de terorism. 

Ahmed Mohamed, un elev în vârstă de 14 ani din Texas a fost arestat, după ce a dus la școală un ceas realizat manual de el acasă, pe care profesorii lui l-au confundat cu o bombă, potrivit BBC News. 

Tânărul a povestit pentru presa americană că a făcut ceasul acasă și l-a adus la liceul unde studiază pentru a-l arăta profesorului de inginerie. Însă, o altă profesoară a văzut ceasul și, îngrijorată că e o bombă, a chemat poliția.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă