15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBotiş: Mama trebuie să opteze pentru tipul de indemnizaţie când depune dosarul

Botiş: Mama trebuie să opteze pentru tipul de indemnizaţie când depune dosarul

 În cinci cazuri dintr-o sută, mamele ar lua fraudulos indemnizaţia pentru creşterea copilului. Cel puţin aşa susţine ministrul Muncii, Ioan Botiş, potrivit Realitatea.net.

Invitat aseară la o emisiune televizată, ministrul a explicat şi care este momentul în care părinţii trebuie să decidă pentru ce tip de indemnizaţie optează.

“Am verificat 160.000 de dosare până astăzi şi avem 5% procent de fraudare în care nu există societăţile. Au dat adeverinţele şi sunt inexistente societăţile. Am luat dosar cu dosar”, a afirmat ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Ministrul le-a explicat viitoarelor mame şi când ar trebui să opteze pentru un anume tip de indemnizaţie.

“În momentul în care mergi la agenţie şi depui dosarul pentru a cere indemnizaţia de creştere a copilului. În mod normal este un concediu post natal de 42 de zile, poţi să mergi în a 43-a zi pentru a face această opţiune. După ce trec cele 42 de zile mai ai un termen de 60 de zile în care poţi să te duci şi să ceri acest drept”, a explicat Ioan Botiş.

De indemnizaţia pentru creşterea copilului vor beneficia şi viitoarele mămici care sunt studente sau masterande, a mai declarat ministrul Botiş, care a completat că legea a fost modificată în acest sens.

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă