19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAmeninţare a Coreei de Nord la adresa Coreei de Sud şi SUA...

Ameninţare a Coreei de Nord la adresa Coreei de Sud şi SUA cu un atac nuclear

Coreea de Nord a trecut la ameininţări în relaţia sa cu SUA şi Coreea de Sud, ameninţând că le va ataca cu arme nucleare. Ameiniţarea vine pe fondul recentelor exerciţii militare sud-coreene şi americane, anunţă Le Parisien, citat de Mediafax.

Comandamentul militar nord-coreean ameninţă cu un atac "împotriva grupurilor inamice", răspunzând exerciţiilor militare efectuate în portul sud-coreean Pohang, din sud-estul ţării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană".

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunţat că liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment către Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de ameninţări şi provocări, a informat agenţia de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exerciţiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani şi 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.

 

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă