Studiu revoluţionar: vom scăpa de riduri

de Carla Popa , 28 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:16, 28 februarie 2016
Studiu revoluţionar: vom scăpa de riduri

Descoperirea unei enzime ar putea cu timpul să permită păstrarea mai îndelungată a tinereţii pielii, informează directmatin.fr, citat de Agerpres. Oameni de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle (Anglia) au reuşit să identifice enzima care conferă tinereţea pielii, descoperire care ar permite dezvoltarea unor produse cosmetice apte să refacă vitalitatea epidermei. 

Mitochondrial complex II, numele acestei enzime descoperite de echipa condusă de profesorul Mark Birch-Machin, face ca pielea să fie întinsă, suplă şi elastică în perioada tinereţii, scrie The Telegraph. Cu timpul, acţiunea ei scade şi apar ridurile. Odată enzima descoperită, cercetătorii doresc acum să găsească un mijloc de refacere a pielii. Studiul publicat în Journal of Investigative Dermatology s-a desfăşurat pe 27 de voluntari cu vârste între şase şi 72 de ani. 

"Cercetările noastre ne-au făcut să identificăm o ţintă de urmărit: dezvoltarea unor produse care să poată lupta împotriva îmbătrânirii biologice. De acum se pot elabora tratamente adaptate fiecărei vârste, fiecărui tip de piele şi fiecărei zone a corpului care are nevoie de ele", adaugă Mark Birch-Machin. La modul mai general, rezultatele cercetătorilor britanici ar putea contribui la o mai bună înţelegere a îmbătrânirii celorlalte organe ale corpului şi la o asistenţă îmbunătăţită în privinţa unor boli legate de vârstă, precum cancerul.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design