25.8 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialUn matematician olimpic din Iași, medaliat la Hong Kong, a fost desemnat...

Un matematician olimpic din Iași, medaliat la Hong Kong, a fost desemnat “Elevul anului”

Un fost elev al Colegiului Național “Emil Racoviță” din Iași, care a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Matematică de la Hong Kong, a primit titlul “Elevul Anului” din partea Inspectoratului Școlar Județean, informează joi Agerpres.

Premiul “Elevul Anului” a fost acordat lui Ovidiu Avădanei, în cadrul Galei Excelenței, festivitate în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Iași a premiat 500 de elevi și profesori care s-au remarcat la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

“Toți olimpicii internaționali ai Iașiului sunt extrem de importanți, de prețioși, pentru că și-au dovedit forța la competiții internaționale, însă în momentul în care am desemnat “Elevul anului” te gândești și la performanțele anterioare, la palmaresul adunat, ceea ce a confirmat până la acest moment. De fapt e un întreg portofoliu. Acesta e și motivul pentru care “Elevul Anului” l-am ales pe Ovidiu Avădanei”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general ISJ Iași.

Ovidiu Avădanei, acum student în anul întâi la Facultatea de Matematică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a primit medalia de argint la Olimpiada Internațională de Matematică, eveniment care s-a desfășurat la Hong Kong în perioada 6-16 iulie 2016. La competiție au luat parte elevi de liceu din peste o sută de țări.

“Pentru mine, acest an a fost un an încărcat dar în același timp un an frumos, în care mi-am găsit răsplata muncii din ultimii opt ani. Matematica este prima mea pasiune și mi-am descoperit această pasiune în timpul claselor primare. Am continuat să particip la concursuri și pe timpul anilor de gimnaziu”, a declarat jurnaliștilor Ovidiu Avădanei.

Olimpicul a fost îndrumat în ultimii opt ani de Cătălin Budeanu, cel care i-a fost profesor de matematică și diriginte. Pentru rezultatele obținute de elevul său, nu doar la olimpiada de la Hong Kong, ci și la Balcaniadele de seniori și juniori, Cătălin Budeanu a primit titlul de “Profesorul Anului”.

“Este deosebit de onorantă postura în care mă aflu. De opt ani sunt profesorul lui Ovidiu, timp în care fiecare zi era o bucurie pentru că întotdeauna reușea să mă surprindă prin frumusețea rezolvărilor problemelor și exercițiilor, de caracterul deosebit de frumos. La cum îl cunosc, Ovidiu va reuși să performeze indiferent dacă își va alege să urmeze o activitate de cercetare în matematică sau informatică”, a declarat Cătălin Budeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă