37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăLiderii coaliției PSD-PNL nu au căzut de acord asupra datei alegerilor prezidențiale

Liderii coaliției PSD-PNL nu au căzut de acord asupra datei alegerilor prezidențiale

Liderii coaliției PSD-PNL nu ar fi ajuns la o înțelegere privind data alegerilor prezidențiale în timpul ședinței de miercuri seara, transmite postul de televiziune B1 Tv.

Blocaj în coaliția PSD-PNL

Potrivit surselor citate de B1 TV, motivul blocajului din coaliție este faptul că liderii PSD insistă ca alegerile să aibă loc în septembrie. Social-democrații i-ar fi acuzat pe liberali că nu respectă propria decizie și propriul acord.

În urma unui schimb de replici, liderii PNL ar fi părăsit brusc Palatul Victoria, unde a avut loc ședința coaliției.

Astfel, discuțiile cu privire la data alegerilor prezidențiale au rămas în aer. De asemenea, ședința de Guvern de joi ar urma să se amâne pentru că nu va putea fi trecută o Hotărâre de Guvern privind stabilirea datei alegerilor. Discuțiile din coaliție ar urma să fie reluate vineri.

Liderii PSD și PNL negociază data alegerilor prezidențiale din România. Despre un candidat comun nu se mai pune problema

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se vor întâlni, astăzi, 19 iunie, într-o ședință de coaliție în care să decidă data în care se vor desfășura alegerile pentru funcția de președinte al României, a anunțat, în fața ziariștilor, Nicolae Ciucă, președintele PNL și al Senatului.

Până înainte de alegerile locale și europarlamentare, care în România au fost cumulate și s-au ținut la data de 9 iunie 2024, PSD și PNL căzuseră de acord ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în două tururi, în zilele de 15 și 29 septembrie 2024. Evident, turul al doilea ar fi necesar în situația, extrem de probabilă, în care niciun candidat n-ar obține majoritatea de voturi încă din primul tur.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă